Font Size

Textstorlek

Antagningskriterier

SUH:s Kennet Fröjd får prova en av universitetets testutrustningar för att bl.a. mäta bålstabilitet hos rullstolsbrukare. Denna testutrustning har avsevärt fler funktioner än så, men vill man veta mer får man kontakta University of Queensland och Dr Sean Tweedy.
Vid möte på University of Queensland med Dr Sean Tweedy hade vi en intressant diskussion kring antagningskriterier till högskola för studenter med utvecklingsstörning.

Dr Tweedy har omfattande erfarenheter av högskoleutbildning för personer med andra typer av funktionsnedsättning, vilket gav oss många intressanta perspektiv på det utvecklingsarbete vi f.n. bedriver i Sverige. Dr Tweedy har också varit involverad i Internationella Paralympiska Kommitténs forskningsprocess kring utveckling av ett nytt evidensbaserat klassificeringssystem för idrottare med utvecklingsstörning.

Vi fann många gemensamma nämnare med vårt FoU-arbete kring personer med utvecklingsstörning och hans stora passion som handlar om evidensbaserad klassificering för friidrottare med rörelsehinder.

Dr Tweedy driver ett stort internationellt projekt inom det området, där SUH också är involverade sedan drygt tre år tillbaka.

Stor utvecklingspotential för personer med rörelsehinder

Mycket glädjande var att Dr Tweedy och hans kompetens i mycket hög grad kan komma att gagna ett internationellt utvecklingsprojekt för aktuell målgrupp, som nämnts i tidigare artikel. En intressant iakttagelse här är också hur öppna alla forskare och utvecklare är inom aktuella områden för att dela med sig av sin kompetens och sina erfarenheter. Vi tror att det är en stor och viktig katalyserande källa till utveckling ur ett globalt perspektiv.

AddThis Social Bookmark Button
Du är här: Start Nyheter Antagningskriterier

SUH

Box 1002
821 11 Bollnäs

0278-61 10 00
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Besöksadress:
Framnäsvägen 3
821 43 Bollnäs

Copyright

Copyright © 2014 Svenskt Utvecklingscentrum för Handikappidrott.

Besökare just nu

Vi har 7 besökare och inga medlemmar online

Administratörsinloggning