Font Size

Textstorlek

Om oss

SUH, som har sitt säte i Bollnäs, verkar för att utveckla svensk handikappidrott på alla nivåer.

SUH verkar för att utveckla rehabilitering och habilitering för personer med funktionshinder. Detta bidrar till att funktionshindrade ökar sin funktionalitet och blir därmed mer självständiga. SUH arbetar också för att skapa ett inkluderande synsätt inom såväl skolan som idrottsrörelsen.

Ett huvudmål är dessutom att bidra till utvecklingen av svensk handikappidrott på alla nivåer. Med hjälp av idrotten utvecklar SUH utbildningar, pedagogik, träningsmetoder, teknik och redskap som gynnar alla med funktionshinder.

Personer med funktionshinder skall ha lika goda möjligheter som andra att bedriva fysisk aktivitet i skolan och på fritiden. Därmed samma möjligheter att få uppleva de positiva effekter som fysisk aktivitet kan innebära i form av bland annat hälsa, välmående och social gemenskap.

Ett viktigt huvudmål för SUH är att bidra till att så många personer med funktionshinder som möjligt kan rehabiliteras eller habiliteras snabbare och effektivare. Handikappidrotten är ett fantastiskt redskap som kan utnyttjas i ännu högre grad och som kan bli ännu effektivare. Genom att utnyttja handikappidrotten på rätt sätt kan många förbättra sin funktionalitet, bli mer självständiga och få förbättrad livskvalitet parallellt med att det leder till stora samhällsekonomiska besparingar.

SUH är ett av Riksidrottsförbundet ackrediterat nationellt elitidrottscentrum för handikappidrott och ger stöd till Riksidrottsgymnasiet för handikappidrott i Bollnäs och bistår landets paralympier och andra handikappidrottare tillsammans med deras tränare med teststöd, träningsrådgivning och utbildning. Vi utvecklar och implementerar adekvat utbildning främst inom skolan och idrottsrörelsen.

SUH är bildat av och representeras av Svenska Handikappidrottsförbundet, Gymnastik- och idrottshögskolan, Högskolan i Gävle, Länsstyrelsen i Gävleborg, Bollnäs kommun och regionala idrottsorganisationer i Gävleborg.

Kronprinsessan Victoria
är SUH:s beskyddare

Kronpinsessan VictoriaSUH:s verksamhet är främst:

  • Bedriva och stimulera till forskning och utvecklingsarbete
  • Samla, bearbeta och förmedla information om fysisk aktivitet och funktionshinder
  • Teknikutveckling
  • Utbildning & utbildningsutveckling
  • Paralympisk support/utvecklingsstöd till idrottare och ledare/tränare

Du är här: Start Om oss

SUH

Box 1002
821 11 Bollnäs

0278-61 10 00
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Besöksadress:
Framnäsvägen 3
821 43 Bollnäs

Copyright

Copyright © 2014 Svenskt Utvecklingscentrum för Handikappidrott.

Besökare just nu

Vi har 7 besökare och inga medlemmar online

Administratörsinloggning