Font Size

Textstorlek

Hälsotester

Stressanalys
Stressanalyser görs förutom i hälsosyfte med syfte att förbättra återhämtning och optimera tävlingsprestation. Vårt system heter C-stress, som används tillsammans med AIR-PAS och vi mäter parametrarna: koldioxid i utandningsluften, syremättnad i blodet, EKG med hjärtfrekvensvariabilitet, EMG, fingertemperatur och hudkonduktans. Vi utvärderar också balansen mellan hjärtats verksamhet och andningen, som kallas RSA (respiratorisk sinusarytmi). Utöver denna analys genomförs även en djupintervju.

Stresscreening
Här genomförs endast analys med hjälp av AIR-PAS systemet. AIR-PAS mäter hjärtfrekvens (HR), utandningskoldioxid (ETCO2), syremättnad (SaO2), blodvolympuls (BVP), samt andningsfrekvens (RR). Resultatet av mätningarna ger vägledning till lämpliga insatser för att motverka framtida stressproblem.

Hälsoprofilanalys
En analys av individens totala hälsotillstånd. I analysen ingår uthållighetstest, blodtrycksmätning, blodsocker, stressanalys och kostanalys.

Kostanalys
Individens totala energiintag analyseras. Den mängd energi som individen förbrukar per dygn beräknas samt intag av energi.

EEG (elektroencefalografi)
Här genomför vi en 1-kanalig EEG-analys, som vid behov kompletteras med ett fullskaligt EEG med 19 kanaler. EEG-analys kombineras med stressprofil-/andningsanalys. Det finns sedan möjlighet att följa upp med träningsinsatser som avseende EEG kallas neurofeedback och avseende stressanalysens parametrar kallas biofeedback. Neurofeedback (NFB) kan med fördel tillsammans med biofeedback användas för att optimera tävlingsprestation. Neurofeedback används annars med goda resultat till gagn för personer med epilepsi och ADHD, men mycket tyder på att bl.a. personer med utvecklingsstörning också kan ha stor nytta av NFB.

Psykologtest
Dessa genomförs med standardiserade och internationellt erkända/godkända testprotokoll. Här kan man bl.a. kartlägga individers IQ-nivå. Likaså genomförs bedömning av personer med utvecklingsstörning vad gäller Adapted behavior. Genomförs av leg. Psykolog.

Du är här: Start Tester Hälsotester

SUH

Box 1002
821 11 Bollnäs

0278-61 10 00
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Besöksadress:
Framnäsvägen 3
821 43 Bollnäs

Copyright

Copyright © 2014 Svenskt Utvecklingscentrum för Handikappidrott.

Besökare just nu

Vi har 8 besökare och inga medlemmar online

Administratörsinloggning