Font Size

Textstorlek

Kroppssammansättning

Bod Pod
Att mäta kroppens sammansättning är ett bra verktyg om du ska göra en större förändring, vill komma i form, gå ner i vikt eller gå upp i vikt. En våg avslöjar bara hur tung du är. Med en Bod Pod får du dessutom reda på vad din kropp består av. Genom att mäta Bod Pod regelbundet håller du koll på att viktminskningen/viktökningen sker med kvalité, det vill säga att du bygger muskler och tappar fett och inte tvärtom.

OBS! Mätningen sker i åtsittande underkläder, utan vaddering eller bygel. Du ska inte ha ätit eller tränat 2 timmar innan mätningen.

Kaliper
Kroppsfigurationen mäts och beräknas med hjälp av kaliper. En kaliper ser ut som en tång med millimeterskala. Med kalipern nyper man tag runt huden och får på så sätt ett hudveck med underhudsfett mellan fingrarna. Normalt så mäter man på tre till sju ställen på kroppen och kollar sedan i en tabell som uppskattar ens fettprocent. Med kalipern kan man även mäta skelettet och på så sätt räkna ut en uppskattad benmassa.

Lungfunktionsmätning
Spirometri, är en lungfunktionsundersökning som utförs med spirometer, d.v.s. en undersökning av hur lungorna fungerar. Beroende på vad som skall undersökas sker mätningen på olika sätt. Undersökningen görs genom att patienten andas in samt blåser ut genom ett munstycke kopplat till en apparat som mäter lungornas förmåga.

Blodanalyser
Uppdateras senare

Balanstester
Balanstester utför i labbmiljö med hjälp av MuscleLab och Ergopower Technology Force Platform samt video. Vi kan beräkna hastigheten av svaj, totala svajet samt svajet framåt/bakåt och sidled.
Vid kliniska tester använder vi oss av klinisk beprövade tester så som t.ex.
Timed Up and go test (TUGT)
Functional reach Test (FRT)
Dynamic One Leg Stance (DOLS)
Balance Error Scoring System (BESS)

Motorisk-perceptuell bedömning
Uppdateras senare

Du är här: Start Tester Kroppssammansättning

SUH

Box 1002
821 11 Bollnäs

0278-61 10 00
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Besöksadress:
Framnäsvägen 3
821 43 Bollnäs

Copyright

Copyright © 2014 Svenskt Utvecklingscentrum för Handikappidrott.

Besökare just nu

Vi har 7 besökare och inga medlemmar online

Administratörsinloggning