Guldkantat för Sverige

Att vi i Sverige har en grym trupp som både tävlar för oss och inspirerar i Paralympics, det råder det ingen tvekan om – speciellt inte när man ser till den guldkantade säsongen i bordtennis.

GuldstjärnorOm det finns ett enda namn som man ska inspireras av från den svenska Paralympics truppen så är det Anna-Karin Ahlquist. Efter en större svacka under VM gjorde nämligen just hon en otrolig comeback under EM i Danmark, något som Göteborgs Posten nu stolt kan rapportera har gjort att Ahlquist nu kvalificerat för Paralympics i Rio nästa år. Och det är inte så konstigt, i alla fall inte när man läser citatet nedan som kommer just från Göteborgs Posten rapportering om hennes kvalificering:

”I EM i Danmark för cirka en månad sedan var hon fullständigt överlägsen och tog guld i såväl singel som i lag”

Men som om detta inte vore nog för Ahlquist så avslutade hon dessutom nyligen säsongens sista internationella tävling, med dubbelt guld. Och detta innebär för hennes del att hon lyckats med bravaden att ta guld i samtliga fyra internationella tävlingar som hon under året ställt upp i, både ensam och med lag bakom sig, och det är det få som klarat av. Vad som står kvar nu är dock att också bli uttagen till den svenska truppen av Sveriges Paralympiska kommitté – vilket i det här sammanhanget egentligen bara kan tolkas som ren formalia, Anna-Karin Ahlquist är förmodligen ett självklart val inför Paralympics 2016!