Tävla som om du var med i Paralympics

En seger som inte räckte i EM, är rubriken på denna artikel där man skriver om rullstolsbasket där Sverige efter förlust mot Schweiz igår åkte ut. Benny Lindholm, team manager säger till tidningen: ”Det är tråkigt, vi hade trott att vi skulle kunna göra det” och syftar på att laget missar Paralympics i Rio de Janeiro nästa år.

Och det är självklart trist för hela Sverige när ett lag inte lyckas ta sig hela vägen, men vi har som tur är andra lag och personer som kommer att tävla i Sveriges namn när det väl är dags.  Det är viktigt att vi vinner mycket i dessa tävlingar just eftersom det är många som blir otroligt inspirerade när personer med ett funktionshandikapp kan göra samma typ av idrott som en person utan handikapp – ibland till och med bättre.

Senaste Paralympics, 2012, var det många som följde det hela. I Svenska Dagbladet skrev man om det flera gånger om, och denna artikel om ”10 saker du behöver veta om Paralympics” gjorde att många fick upp ögonen för eventet. Det är en mycket vettig artikel som väl rekommenderas för den intresserade.

Vill du ladda upp inför nästa års Paralympics? Det kanske inte är det lättaste om du inte redan är en väletablerad och stark idrottsman eller idrottskvinna. Men du kan ju ordna en egen tävling, där målet är att bli så stark som möjligt. Allt du behöver är lite kreativ, en plats att tävla på och någon eller några att tävla mot. Och en pokal till vinnaren så klart, men det är lätt att finna. Pokaler från Glentons är att rekommendera till exempel. Och vem vet, kanske är det du som får stå på prispallen  för att sedan – om några år – bli omskriven i tidningarna som om du var självaste Helene Ripa.