Pool och för träning funktionsvarierade

Nelms metod är en träningsmetod anpassad till folk med olika funktionsvariationer. Metoden baseras på kroppens och nervsystemets svar på vatten och man använder rytm och turbulens för att styra felixibilitet och motorik. Med en pool kan man göra övningar och små rörelser där vattnet både fungerar som motstånd och som styrhjälp.

För att göra träningarna med Nelms metod krävs en bassäng eller en pool. Vi har tagit hjälp av swimmingpool från Pahlen. Nelms metod kan vara hjälp både för folk inom autismspektrat men även för personer som drabbats av stroke och linkande. Grundaren, Milton Nelms, har hjälpt en betydande mängd atleter och simmare med sin metod och har utnämnts till en av de 25 viktigaste bidragen i amerikansk simning under de senaste 25 åren.

Vatten har en mycket stor inverkan på kroppen eftersom den både är med och skapar ett nödvändigt motstånd – dessutom ger den känslan av frihet för kroppen och bidrar till en ökad känsla av lugn och kontroll som många behöver för sin rehabilitering. Känslan av att inte känna sig klumpig mer utan ha mer kontroll i vattnet är det som tilltalar många att träna i vatten. Att ha en pool hemma är ett bra sätt att få en daglig dos av den livsnödvändiga träningen.

Egen pool kan underlätta daglig träning

Nelms metod syftar till att öka rörelseförmågan och använda vattnet som ett terapeutiskt verktyg. Metoden ökar också rörelseförmågan och motoriken på land. Även personer som vill öka sin rörelseförmåga och flexibilitet har att lära sig av Nelmns metod och ett tips är att hålla utkik efter liknande projekt för dig som vill vara med och utveckla metoden eller lära dig mer om den.

Att ha en egen pool hemma underlättar för den dagliga träningen och man uppmuntras att träna så ofta man har möjlighet.